Catifeaua,opulenta sezonului

Catifeaua a ajuns în Europa în anii 1500, devenind rapid simbolul nobilităţii, fiind stofa de bază din care erau croite trenele regilor şi rochiile reginelor.

Astăzi, catifeaua poate fi purtată nu doar la evenimentele speciale, ci şi în ţinutele de fiecare zi. Pentru a te convinge să investeşti în piese de catifea, citeşte mai jos un minighid de bună purtare.

Fiind extrem de versatili, pantalonii de catifea se pot asorta cu uşurinţă la orice – la materiale delicate precum mătasea sau în contrast cu blană sau piele. Cele mai potrivite nuanţe sunt negru, gri şi maro. Dacă eşti mai curajoasă, poţi alege şi culori precum bej, crem sau albastru. Totuşi, pantalonii din catifea încarcă silueta, de aceea, dacă nu eşti mulţumită de pulpele tale, încearcă să-i eviţi şi să alegi alte piese vestimentare din catifea.

Fustele din catifea pot fi în formă cloş, creion (pentru ţinute elegante) sau trei sferturi (pentru ţinute casual). Cât priveşte culoarea, poţi alege una în nuanţa rubinului sau a smaraldului. Aici se încadrează aceleaşi sfaturi de la pantaloni, asortarea cu materiale delicate cu blană sau piele, dar şi piese cu detalii tricotate. Ţine cont şi de faptul că topul trebuie să fie ori în aceeaşi culoare, ori într-o nuanţă cât mai contrastantă.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s