Despre trupa The Gazette de atunci si acum

The Gazette a fost prima trupa de j-rock pe are am ascultat-o timp de multi,multi ani. Trupa a mizat mereu pe originalitate in compozitie si stil, creand un sound unic prin mixul mai multor stiluri muzicale diferite. Cu costumele lor excentrice, ideile originale si sound-ul puternic, the GazzettE e considerata una dintre cele mai interesante aparitii pe scena visual music.

Activitatea Gazette a inceput in 2002, fiind formata din 5 membri care in ciuda varstei fragede, aveau un pic de experienta muzicala. Trei dintre membri au colaborat in trupe precedente (Ma’die Kusse si Kar+te=zyAnose): vocalistulRuki, unul din chitaristi, Uruha si basistul Reita. Componenta initiala a fost completata de doi ex-membri ai trupei Arita: tobosarul Yune si chitaristul Aoi. Activand sub label-ul Matina, acestia au lansat primul lor single, Wakaremichi, si un video pe VHS, in aprilie, apoi aparand le diverse concerte din scena indie si lansand omnibus-uri, pentru a-si crea un nume. La sfarsitul lui 2002, au participat in cadrul “FINAL PRELUDE 2002~2003 Matina PRESENTS”, eveniment organizat cu ocazia inchiderii casei de discuri Matina.

La inceputul lui 2003, Yune si-a anuntat plecarea din Gazette, fiind imediat inlocuit de Kai (fost tobosar inMareydiCreia) si trupa a semnat contractul de colaborare cu PS Company. Primul lor turneu veritabil a fost realizat alaturi de o alta trupa ce activa in cadrul scenei indie, Hanamuke, pentru ca dupa aceasta sa-si lanseze primul mini-album, Cockayne Soup, imediat succedat de alte 2 mini-albume in urmatoarele doua luni. Au continuat sa faca turnee alaturi de alte trupe pentru tot restul anului, inclusiv concertul din 2003, Beauti-Fool’s Fest, alaturi de artisti precumMerry si D’espairsRay.

Odata cu venirea lui 2004, Gazette au tinut primul lor concert solo, la Shibuya AX (concert ce a fost apoi lansat pe DVD) si si-au deschis primul fan-club oficial. Spre finele anului, au lansat un al doilea DVD si au daruit fanilor acestora ceea ce acestia asteptau de aproape 2 ani: primul lor album, Disorder. In decembrie, au participat din nou in editia acelui an a Beauti-Fool’s Fest si au facut si un scurt turneu.

In 2005, Gazette si-au petrecut majoritatea timpului in autocare sau pe scena, cutreierand Japonia. Primul lor photobook, Verwelktes Gedicht a fost pus in vanzare in septembrie. Intr-un final au decis sa ia o mica pauza pana in decembrie, cand au participat in masivul turneu “PEACE & SMILE CARNIVAL TOUR 2005”, organizat de PS Company, si au lansat single-ul Cassis, ultimul lansat sub titlul Gazette.

Trupa a devenit din ce in ce mai ocupata in decursul anului 2006 – si-au schimbat denumirea din ‘Gazette’, scrisa cu ajutorul caracterelor japoneze, in the GazettE, in engleza, si au lansat un nou album, Nil. Exact dupa aceasta au pornit intr-un turneu de promovare in intreaga Japonie, cu mai mult de 30 concerte, finala turneului avand loc in Nippon Budokan, una din cele mai mari si renumite sali din Japonia, biletele fiind vandute in totalitate. De asemenea, si-au facut prima aparitie pentru publicul european la sfarsitul lui iulie, in Germania, iar in octombrie a fost lansata versiunea engleza a site-ului official.

Au finisat 2006 si au inceput 2007 anuntand mai multe turnee si single-uri noi, pentru ca mai apoi sa anunte lansarea in vara a noului album STACKED RUBBISH si doua turnee de promovare aproape succesive – primul turneu incepand in iulie si finisandu-se in toamna, iar al doilea avand loc in decursul iernii. Spre bucuria fanilor internationali, the GazettE au decis sa se reintoarca in Europa, facand un scurt turneu prin Germania, Franta, Finlanda si Marea Britanie. Pentru 2008 au fost anuntate deja noi turnee si un nou single.

Cu noi puteri dupa turneul efectuat in Europa, GazettE realizeaza un nou single Guren, pe data de 13 februarie 2008, care s-a clasat pe locul 1 in Topurile Oricon. Un nou DVD apare in august 2008,ce reflecta turneul efectuat STACKED RUBISH, iar in toamna lui 2008 , apare un nou single LEECH, care la fel s-a clasat in Topurile zilnice Oricon.

In aceeasi toamna, membrii clubului FC HERESY s-au bucurat de privilegiul unui turneu numit„From the Distorted City”.In noiembrie , trupa a sustinut primul lor Secret Live in Shinjuku Station, unde erau asteptate 250 de persoane, dar s-au prezentat 7000.In istoria concertelor live secret de acest gen, acesta este un numar record.Din cauza numarului impresionat de spectatori, politia a fost nevoita sa amane concertul ,doar dupa interpretarea a doua cantece.

GazettE incep anul 2009 ,cu o performanta alaturi de trupele colege de la PS Company , la concertul a celei de a zecea aniversare a companiei.Tot la acel concert ,s-a anuntat relizarea urmatorului single DISTRESS AND COMA ,ce urma sa apara la 25 martie.Pe 10 martie 2009, trupa a celebrat cea de-a saptea aniversare .
Iar pentru a face fanii inca si mai fericiti, la lansarea ultimului single, a fost anuntat un nou album DIM pentru data de 15 Iulie.

Pe langa emisiunea radio a tobosarului Kai Gazette Kai’s Premium Radio’, si cea a lui Reita ‘Radio Jack’, si-a inceput propria emisiune si Aoi , denumita ‘HOLLY HOCK RADIO’, ce dureaza 30 minute si e transmisa in fiecare sambata la FM Aichi.

Alaturi de realizarea albumului DIM , GazettE a anuntat turneul prin Japonia programat pe intreaga vara incepand cu iulie,care se va incheia pe 5 Septembrie la Saitama Super Arena.
Acesta fiind urmat de o noua lansare a unui single Before I decay in luna octombrie.
the GazettE e o trupa ce promite multe , si la sigur vor arata tot ce pot in lansarile ce vor urma.

 

cats

dsfdsfdsf.jpggdfgfdgdfgdfgdfgdg.jpgcats.jpggdfgdfgdfgfdgfdgdfgdfgdfgfg.jpg

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s