Tăițeii unicorn, cel mai colorat și mai sănătos trend alimentar

Tăițeii unicorn sau Unicorn noodles, cum li se spune în engleză, sunt considerați cel mai colorat și mai sănătos trend alimentar din ultima vreme. Au fost lansați și consacrați de blogul The Indigo Kitchen, unde găsiți mai multe informații despre modul de preparare. Esențial este faptul că sunt foarte ușor de pregătit și că devii dependent de ei, pentru că arată minunat în farfurie.

Mod de preparare a taiteilor unicorn:

În primul rând, ai nevoie de o bucată de varză roșie, pe care o pui într-o oală cu apă și o lași 5 minute pe foc.

Aceasta va colora apa, iar tăițeii vor avea o nuanță mai deschisă sau mai închisă, în funcție de cât de multă apă pui și de cât o lași pe foc.

După ce oprești focul, adaugi tăițeii. Poți folosi tăiței albi sau transparenți (glass noodles), aceștia din urmă având un efect mai spectaculos la final. Lasă tăieții să absoarbă apa timp de 5-10 minute, în funcție de cât de închiși la culoare vrei să fie, apoi scoate-i din vasul cu apă și pune-i într-un castron.

Ulimul pas este cel în care are loc toată magia – tăițeii albaștri se vor transforma în roz, violet sau mov. Ia o limetă sau o lămâie și stoarce-o acolo unde vrei ca tăițeii să devină roz. Privește cum aceștia își schimbă instantaneu culoarea!

Cum e posibil? Ei bine, este o chimie naturală: varza roșie conține un pigment, numit anthocianin, care schimbă culoarea la contactul cu o substanță acidă sau alcalină. Acesta face practic din varza roșie un indicator care îți spune dacă ceva e acid sau alcalin, scrie The Indigo Kitchen.

Când pui câteva bucăți de varză roșie în apă și le lași la foc, aceasta va căpăta o nunață albastră.

Dacă o lași mai mult timp, apa va deveni purpurie. Când adaugi zeama de lămâie, care e acidă, tăițeii albaștri colorați cu pigmentul de varză roșie reacționează și capătă culoarea roz strălucitor.

În schimb, dacă vrei ca tăițeii roșii să devină albaștri, trebuie să adaugi ceva alcalin pe ei, cum ar fi puțin bicarbonat de sodiu. Toate ideile de care ai nevoie pentru a face şi tu acest experiment de chimie alimentară le găsești în aceste imagini și pe blogul The Indigo Kitchen.

Reclame

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. ane spune:

    Ce frumose culori,o fi si buna! 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s