Adevarul din spatele serialului American Horror Story

Nu exista spectacol care sa  va bantuie gandurile,care este in stare sa va apara in cosmaruri sau sa va faca sa simtiti paranoia atunci cand sunteti in drum spre casa cum o face American Horror Story.

Din primul sezon ”Casa mortii” pana la al 6-lea sezon,nu sunt suficiente episoadele in asa fel incat sa va trimita direct in iadul in care traiesc personajele insa toate aceste sezoane sunt construite pe baza unor povesti reale asa ca iata cele mai terifiante fapte care s-au intamplat in viata reala.

1.Uciderea lui Elisabeth Short

S-a descoperit in primul sezon ca unul dintre oaspetii din casa mortii era Elisabeth Short cunoscuta sub numele The Black Dalila,este un caz de crima foarte real nedescifrat pana in ziua de azi.In 1947,o mama si copilul ei au gasit trupul ei taiat de la talie iar fata ii era desfigurata.

2.Masacrul lui Richard Speck

Vazand ca AHS  nu are mila de spctatori,in al doilea episod din Casa mortii,sunt infatisate doua asistente ucise brutal.Ryan Murphy a declarat faptul ca uciderea celor doua asistente au fost inspirate din masacrul lui Richard Speck in 1966,care a fost vazut intrand intr-un camin din Chicago plin cu asistenti medicali si a torturat si ucis brutal 8 dintre ei intr-o singura noapte.

3.Kit si Alma Walker

Producatorii au dezvaluit ca tinerii din sezonul doi,Kit si Alma au fost inspirati din viata reala numiti Barney si Betty Hill.Ei au fost primi oameni care au pretins ca au fost rapiti de extraterestrii in 1961.

Betty și Barney Hill au fost un cuplu american ajunși celebri după ce, conform celor afirmate de ei, la data de 19 spre 20 septembrie 1961 au fost răpiți de extratereștri.

4.Madame Delphine LaLaurie

In anul 1834 un incendiu puternic a zguduit un cartier din New Orleans, SUA. Aparent, focul izbucnise involuntar din bucataria unei vile dintr-un cartier bine pozitionat in oras. Pompierii sositi pentru a stinge incendiul s-au ingrozit cand au intrat in casa cu pricina. In bucataria de unde pornise incendiul se aflau doi sclavi prinsi in lanturi de pereti, iar toate incaperile din casa erau transformate in adevarate camere de tortura.
Zeci de cadavre desfigurate atarnau in lanturi pe toti peretii. Multi dintre ei fiind folositi pentru experimente grotesti. Unuia dintre sclavi ii fusese inlocuit aparatul genital cu unul feminin, iar unei femei ii fusesera taiate toate membrele ca sa semene cu un carabus. Majoritatea scalvilor din casa ( cateva zeci) aveau gurile cusute, toti murind de foame. Doi sclavi fusesera operati pe viu, avand membrele inlocuite intre ele.
Delphine LaLaurie nu a fost niciodata prinsa. Ea a reusit sa scape inaintea sosirii pompierilor. Chiar daca a fost indelung cautata de autoritati, ea nu a fost judecata si condamanata niciodata pentru atrocitatile comise. Zvonurile spun ca ea a reusit sa paraseasca SUA cu destinatia Paris.

5.Papa Legba

Foarte multe personaje din AHS sunt inspirate din viata reala,asa si cu Papa Legba un personaj legendar din cultura vodoo.

6.Marie Laveau

In realitate Laveau era o femeie foarte respectata dar mult temuta,care a trait in New Orleans intre anii 1820 si 1860.Ea a practicat magie neagra si la fel ca si in AHS,ea a avut un coafor si ea era cunoscuta  pentru puterile ei de a ingriji si vindeca ranile sau bolile,cei care cred in ea inca ii mai viziteaza si acum mormantul in speranta ca poate dorintele lor li se va implini.

7.Axemanul din New Orleans

Putin mai ciudat si mai infricosator la aceasta legenda.Criminalul anonim a terorizat orasul in 1918 si 1919.De fiecare data intra in cate o casa si ucidea pe cineva cu un topor iar in martie 1919,el a trimis o scrisoare pentru Times Picayune,amenintand un alt atac asupra oricarei case care nu asculta muzica jazz,preferata lui.Jazz-ul a cantat toata noaptea in toate casele iar crimele au incetat sa mai fie insa atacurile brutale au continuat pana in octombrie iar identitatea lui nu a fost descoperita nici astazi.

8.Pepper

Selectia ciudata de oameni in sezonul 4 a fost inspirata de oameni adevarati,asa si in cazul lui Pepper.Schlitze Surtees ,avand o afecțiune numită microcephalus, craniul lui era incredibil de slab dezvoltat și arata ca un cap  de copil pe umerii unui om matur. 

9.Edward Mordrake

Este,intr-adevar greu de crezut faptul ca Mordrake,omul cu un al doilea chip rau  se bazeaza defapt pe o  poveste reala si era o persoana reala care a trait in anii 1800.Se spunea ca in spatele capului mai avea un chip,a insistat ca doctorii sa-i inlature acel chip din spatele capului deoarece,sustine el ,ca ii spune numai vorbe auzite din iad.Dupa ce doctorii l-au refuzat,acesta s-a sinucis la varsta de 23 de ani lasand o scrisoare in care le cereau ca fata sa fie distrusa inainte de inmormantare.

10.Dot si Bette Tattler

Cele două surori s-au născut în Brighton, Anglia, pe 5 februarie 1908. Mama lor, o barmaniță necăsătorită, le-a adus pe lume fără să bănuiască măcar că ar fi însărcinată cu gemene. Daisy și Violet aveau șoldurile și fesele lipite, aveau același sistem circulator și un singur pelvis, dar nici un alt organ intern major afectat.
Medicul James Augustus Rooth, cel care le-a adus pe lume, a făcut un raport complet al nașterii siamezelor pentru British Medical Journal. Ulterior, Societatea Medico-Chirurgicală din Sussex, în a carei atenție a ajuns neobișnuitul caz, a decis în unanimitate că încercarea de separare este exclusă, pentru că ar avea ca sigură consecință moartea uneia dintre fete. Cele două surori au fost primele din istoria nașterilor siameze din Anglia care au supraviețuit mai mult de câteva săptămâni.
Patroana mamei fetelor, sărmana barmaniță Kate Skinner, a văzut în evenimentul dramatic al angajatei ei o sursă de câștig. Le-a cumpărat efectiv pe cele două fete și le-a luat sub tutela familiei sale, schimbându-le inclusiv numele de familie. Soții Hilton le-au ținut sub un control strict, le-au obligat să ia lecții de dans și de muzică, sub amenințarea abuzurilor fizice și, imediat ce au crescut un pic, adică atunci când au ajuns la vârsta de 3 ani, au început să le exploateze.
Sub numele de „Gemenele Unite”, familia Hilton le-a dus într-un turneu în Germania, apoi în Australia, iar în 1916 fetele au ajuns în Statele Unite. Aveau doar 8 ani și, evident, absolut toți banii pe care îi câștigau în spectacole aparțineau stapanilor lor. Ceva mai târziu, în 1926, cei doi soti Hilton le-au obligat să semneze un contract de exclusivitate cu daune exorbitante în cazul în care și-ar fi dorit să scape de managerii verosi.
Când Mary Hilton a murit, siamezele au fost efectiv lăsate moștenire fiicei acesteia, Edith Meyers, fiind ținute captive timp de mai mulți ani. Obligate să se îmbrace, să cânte și să danseze după cum voia noua stăpână, Daisy și Violet erau pedepsite drastic dacă încercau cumva să se împotrivească.
În 1931, după 23 de ani de când erau sclavele familiei Hilton și, apoi, ale fiicei acestora, siamezele și-au dat în judecată noii manageri și au obtinut eliberarea de verosul contract și pagube de 100.000 de euro.
Opt ani au lucrat la băcănia din Carolina de Nord și, într-o bună zi, șeful lor lor a alertat poliția pentru că nu s-au mai prezentat la magazin. Siamezele au fost descoperite moarte în locuința lor, raportul medico-legal notând că decesul a survenit din cauza unui virus gripal din Hong Kong. Prima se pare că a murit Daisy, Violet supraviețuindu-i între două și patru zile.
11.John Wayne Gacy Jr.
17 martie 1942 – 10 mai 1994 cunoscut și sub numele de The Killer Clown (în traducere Clovnul Ucigaș) a fost un criminal în serie american. A fost condamnat și executat pentru violul și uciderea a 33 de băieți și adolescenți, între anii 1972 și 1978. Din cele 33 de victime, 29 au fost îngropate sub podeaua casei sale, în timp ce celelalte victime au fost găsite în râuri din apropiere.A fost numit ” Killer Clown ” pentru ca a distrat copii la petreceri sub numele de ” Pogo The Clown „. El a fost in cele din urma condamnat la moarte. La data de 10 mai 1994, si a fost executat prin injectie letala.
Sursa:Wikipedia

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s