Autorul jocului sinucigaș ”Balena albastră”:”Am curățat societatea de gunoaie biologice”

Philipp Budeikin (21 de ani) din Rusia a fost reținut după ce cel puțin 16 fete de școală s-au sinucis luând parte la nebunia jocului Balena Albastră. Conform Daily Mail, bărbatul le-a spus investigatorului că el crede că victimele sale erau ”fericite să moară”. Nu doar atât, acesta a fost invadat de scrisori de dragoste din partea adolescentelor care vin la penitenciarul din Rusia în care se află.

Anton Breido, un senior oficial din comitetul de investigații, a explicat:

”Budeikin știa sigur ce avea de făcut ca să ajungă la rezultatul dorit. A început în 2013 și de atunci și-a perfecționat tactica corectându-și greșelile. Philipp și complicii săi atrăgeau copii pe grupurile de VK (n.r. o rețea socială) folosind clipuri video de groază. Sarcina lor era să atragă cât mai mulți copii, apoi să-și dea seama cine va fi afectat de manipularea psihologică. Ei știau că din 20,000 de oameni, doar 20 vor fi afectați. Administratorii grupului, care erau ei, se adresau copiilor cu ‘risipă biologică’”.

Oficialul a explicat și cum a funcționat întreaga operațiune, încă de la început când grupul își căuta ”audiența”.

”Echipa jocului aduna copii și le spuneau să completeze diverse sarcini care pentru unii dintre ei erau prea plictisitoare sau prea ciudate de completat. Aceștia erau sigur cei mult prea puternici ca să fie manipulați. Celor care rămâneau li se dădeau sarcini și mai grele precum tăierea venelor, balansarea pe acoperiș sau uciderea unui animal, fiind nevoie să se filmeze ca să demonstreze. Aici era stadiul unde mulți copii ieșeau din joc. Un grup mic a rămas să completeze toate sarcinile și să facă orice administratorii spuneau. Copiii simțeau că poziția lor în acel grup era așa de prețioasă încât nu-și permiteau să fie dați afară. Una dintre marile probleme au fost că 15 copii din cei care s-au sinucis au șters înainte toată corespondența pe social media, la ordinul celor din spatele jocului. Până la urmă, o fată care a rezistat jocului și a ajuns în stadiul final fără să își pună capăt zilelor a ajutat investigatorii cu dovezi cruciale”.

Fata a mărturisit că trebuia să se trezească la ora 4.20 dimineața și să intre în contact cu restul grupului, făcând unele dintre cele mai bizare activități. Dacă spunea că voia să părăsească grupul, aceasta ar fi primit amenințări de la administratori.
”Trebuia să mă uit la videoclipuri cu imagini care dispăreau la fiecare secundă cu adolescenți care se aruncau de pe acoperișuri. Erau cadre apropiate ale corpurilor moarte, gurile pline de sânge, bălți de sânge sub trupurile lor. Totul era acompaniat de o muzică foarte bizară, cu țipete și plânsete de animale torturate. Mă simțeam groaznic când le vedeam și mereu după simțeam nevoia să fac ceva fizic fie mie, fie trebuia să distrug ceva sau să omor ceva. Administratorul mă certa că eram slabă și că nu îmi pare destul de rău de viața mea. Trebuia să mă uit la acele cadre până ce unul dintre administratori îmi spunea să mă opresc și să sterg totul. Aceste clipuri îmi împuterniceau ideea despre sinucidere”, a explicat copila.

Oficialul a adăugat: ”Philipp îi spunea că viața ei era groaznică și că niciodată n-o să se transforme în mai bine, că nu era interesantă, că părinții ei n-aveau nevoie de ea și că nu o vor înțelege niciodată oricum”.

”Fă ceva frumos în viața ta măcar odată, e așa de bine să mor tânăr. Ești specială, ești una dintre aleșii care înțeleg adevărul” – i s-ar fi spus fetiței de către administratori.

Când fata era aproape de ultima sarcină, sinuciderea, Philipp i-ar fi oferit imediat o altă alternativă mai puțin dureroasă.
”Nu e nevoie să te arunci de pe o clădire sau să te lași călcată de tren. E bine și dacă iei pastile, e nedureros”, i-ar fi spus administratorul.

Acum fetița a trecut printr-o sesiune de refacere și se simte mai bine, putând să povestească despre experiența ei deschis.

Într-un interviu, Philipp Budeikin a mărturisit că, într-adevăr, chiar îi împingea pe tineri să se sinucidă.

”Da, chiar făceam asta. Nu vă faceți griji, o să înțelegeți totul. Toți vor înțelege. Mureau fericiți. Le-am dat ceea ce n-au avut în viața reală: căldură, înțelegere și conexiune”, a spus acesta.

”Am curățat societatea de astfel de oameni, care nu au nicio valoare în societate. Am început în 2013, când am creat comunitatea F57. Am gândit ideea asta timp de 5 ani. A trebuit să separ oamenii normali de gunoiul biologic”, a adăugat el.

În același timp, bărbatul ar fi stabilit o legătură foarte strânsă cu victimele. Se întâlnea cu ele pe Skype, încercând să le cunoască și să decidă dacă fac parte din categoria gunoiului biologic sau nu.

Conform investigatorilor, Budeikin nu a avut prieteni în timpul școlii, iar mama lui avea prea puțină grijă de el, întrucât distanța între casă și muncă era foarte mare.

Angelina Davydova, 12 ani, s-a aruncat de la etajul 14 în ziua de Crăciun a anului 2015 după ce s-a logat pe grupul ”Trezește-mă la 4.20” care avea mai mult de un sfert de milion de oameni, înainte să fie blocat.

Diana Kuznetsova, 16 ani, a murit aruncându-se de la etajul 9 dintr-o clădire din Ryazan.

Anna K, din Karsun, a fost găsită spânzurată în Martie după ce a dezvoltat obsesia jocului Balena Albastră.

În Decembrie, Vilena Piven, 15 ani, a sărit de la etajul 13 în Mariupol, Ucraina. Colegii ei de clasă au declarat că era o fată timidă și că a fost văzută la școală cu tăieturi pe brațe.

Jocul letal numit ”Balena Albastră” spală creierele adolescenților (predominant fetelor) de-a lungul a 50 de zile, făcându-i să completeze sarcini anormale cu efecte negative, ultima dintre ele fiind sinuciderea.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s