Satanismul a devenit mai sfant decat catolicismul ?

La ce ne gandim cand spunem ”satanism”?Exact!La jertfe sangeroase,ritualuri,intuneric,demoni.Adolescentii se pare ca au inceput sa se stranga la un loc cu totii si sa venereze pe ”sfantul ” lor.Dar Satanismul este asa de rau precum se spune?

Primele cuvinte aparute pe website-ul public al Templului Satanic sunt urmatoarele:

”Templul Satanic combate abuzul asupra copilului in scolile publice din America”

Cine ar fi crezut că vom vedea ziua în care satanistii luptă împotriva abuzului asupra copilului? Satanistii protejeaza copiii scolari care se confrunta cu abuzuri fizice in Springtown, Texas. Pedeapsa corporală este în continuare legală în Texas și alte 18 state, iar Superintendentul Mike Kelley a adoptat recent legislația din Springtown pentru a facilita ca profesorii să spioneze și să disciplineze fizic elevi din punct de vedere fizic. Templul Satanic se luptă împotriva acestor legi, oferind studenților scutiri religioase de la pedeapsa corporală. În ciuda reputației lor, satanistii lucrează activ pentru a construi un viitor mai bun.

REPUTATIA SI REALITATEA

Reputatia negativa asupra  Satanismului este rezultatul unor zvonuri și dezinformări răspândite la sfârșitul anilor 1900. Dovezile despre satanism legate de crimă și eviliere sunt rare. Heck, Sfânta Biblie însăși abia menționează Satana. Un cărturar evreu, dr. Michael Heiser, a scris o analiză interesantă în care observă că Satan nu există nici măcar în Vechiul Testament. Dr. Heiser sugerează că ideea lui Satan ca ființă divină și rea este rezultatul unei interpretări greșite spectaculoase a limbii evreiești. După încheierea articolului său:

“THIS WOULD MEAN THERE ARE ZERO VERSES IN THE OT (OLD TESTAMENT) THAT HAVE A PERSONAL NAME ‘SATAN,’ AND ZERO REFERENCES TO SATAN AS A COSMIC EVIL ENTITY AS IN THE NT (NEW TESTAMENT).” – DR. MICHAEL HEISER, THE ABSENCE OF SATAN IN THE OLD TESTAMENT

Satanistul LaVeyan

De asemenea, cunoscută sub numele de Biserica Satanei, aceasta este cea mai mare diviziune contemporană a satanismului. Acești satanisti tradiționali urmăresc hotărât principiile și practicile Bibliei Satanice . Biserica Satanei se caracterizează prin căutarea intelectualității și a structurii ierarhice rigide.

Ei bine nu se stie in mod cert ce este bine si ce nu.O fi facand templul asta fapte bune pentru America insa fiecare cu convingerile lui.

Reclame

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. singmysilence spune:

    Satanismul nu este despre rautate. Este despre libertate, despre a sparge cumva barierele societatii. Despre a nu ne lasa manipulati, incurajeaza gandirea libera si in general nu e in lucru rau. Doar ca, da, este perceput total pe dos.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s