10 Camere secrete ascunse in cele mai evidente locuri

Apartamentul privat al lui Gustav Eiffel, Paris, Franța

La etajul al treilea al Turnului Eiffel, există un apartament care aparține lui Monsieur Eiffel însuși, unde a intampinat oaspeți precum  Thomas Edison. Astăzi, camera în care stau manechinele Eiffel și Edison este deschisă publicului.

Clădirea goală din Times Square, New York, SUA

În ciuda faptului că ii aduceau  proprietarilor  aproximativ 23 de milioane de dolari în fiecare an, nu există nimic în clădirea One Times Square, cu excepția birourilor abandonate și a unui drugstore la parter. Compania care deținea clădirea a intrat în faliment în 1992, după care a fost vândută unei firme de publicitate. De atunci, One Times Square nu a fost decât un panou gigant cu ecrane.

Stația de metrou Abandoned City Hall, New York, Statele Unite ale Americii

Stația din Primăria metroului din New York a funcționat între anii 1904-1945 și a fost închisă din cauza trenurilor noi ale căror vagoane erau prea lungi pentru a face o astfel de întoarcere în tunel. Puteți vedea Primăria dacă nu părăsiți trenul nr. 6 la capătul liniei: se întoarce din nou folosind stația respectivă.

Muntele Rushmore si camera secreta,SUA

În afară de cei patru președinți sculptati în munte , Muntele Rushmore are propria sa camera secreta. În interior, sunt ascunse  în spatele unei granițe de granit de 1.200 de kilograme, documentele cele mai importante ale SUA sunt păstrate în siguranță, inclusiv Declarația de Independență.

O inchisoare in Palatul Dogei,Venetia,Italia.

Sub palatul dogei venețiene există o închisoare in care a stat odinioarape Giacomo Casanova: Piombi. În istoria sa de 400 de ani, a fost singura persoană care a scăpat vreodată de ea. Existența închisorii este, de fapt, destul de bine cunoscută, dar o vizită la ea nu este inclusă în turul standard al Palatului.

Tunelurile de sub Las Vegas Strip, Las Vegas, Statele Unite ale Americii

Un sistem larg de tuneluri de pe strada principală de divertisment din Las Vegas găzduiește câteva sute de persoane fără adăpost. Este complet întuneric acolo, dar odată ce porniți o lanternă veți vedea semnele inconfundabile ale prezenței umane: mobilier, haine și tot felul de obiecte de zi cu zi.

Etajul 103 al clădirii Empire State Building, New York, SUA

Toată lumea știe că există o platformă de supraveghere la etajul 102 al clădirii. Cu toate acestea, vă puteți bucura de vedere de la etajul 103, de asemenea, în cazul în care există o cameră mică, cu un balcon scăzut. Este doar deschis pentru personal și VIP-uri, totuși.

Baia Cardinalulului  Bibbiena, apartamentele papale, Vatican

O baie decorată de Raphael Santi și ucenicii săi în 1516 face parte din apartamentele Cardinalului Bibbiena. Ce e atât de neobișnuit este că scenele de pe fresce sunt departe de a fi decente. Intrarea în baie este în fostul dormitor al Cardinalului, unde astăzi Papa conduce întâlniri cu liderii mondiali.

Apartamentele  secrete în Castelul Cenusareasei, Disney World, Statele Unite ale Americii

Camera arată ca o suită într-un hotel foarte scump, totuși nu poți rezerva o camera nici macar pentru o noapte în ea cu toți banii din lume. Cu toate acestea, puteți câștiga o astfel de oportunitate: în fiecare zi din ianuarie, Disney World face o loterie pentru aceasta.

O platformă de observare în torța Statuia Libertății, New York, SUA

Până în 1916, a existat o scară care ducea până la balconul din interiorul tortei pe care o deține statuia. Dar în acel an, torța a fost avariată de o explozie, iar turiștilor li s-au  interzis pentru totdeauna. Este încă închis publicului, în ciuda faptului că torța a fost înlocuită cu o nouă în 1986.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s