8 secrete ascunse în logo-urile studiourilor de film de la Hollywood

1. DreamWorks Pictures

Logo-ul pentru DreamWorks a fost inițial menit să arate un bărbat stând pe Lună și pescuind. Artistul care trebuia să-l deseneze, Robert Hunt, a decis să facă o versiune suplimentară, cu un copil în locul unui bărbat. Acesta a fost ales în cele din urmă. Hunt și-a bazat imaginea băiatului din siglă pe fiul său William, care a devenit compozitor și lucrează acum în industria muzicală.

2. Columbia Pictures

 

Femeia care ține o torță arzătoare a devenit sigla pentru Columbia Pictures în 1924. Interesant este că nu a existat niciodată vreun model pe care imaginea să se bazeze. În schimb, ea a rezultat dintr-o combinație a diferitor elemente. Cea mai recentă versiune, din 1992, se bazează pe imaginea unei femei casnice americane obișnuite, Jennie Joseph, deși caracteristicile feței sale au fost modificate intens pentru imaginea finală.

 

3. Paramount Pictures

Pentru sigla Paramount, artistul William Hodkinson a desenat un munte foarte asemănător cu Muntele Ben Lomond din Utah, acolo unde a crescut. Pe versiunea originală de logo realizată în 1914 erau 24 de stele: numărul actorilor care au semnat contracte cu studioul. Cu toate acestea, versiunea modernă are doar 22 de stele și nimeni nu știe de ce.

4. Warner Bros.

Logo-ul pare să fie destul de simplu: arată ca un scut cu inițialele fondatorilor companiei (frații Warner). Cu toate acestea, există un secret ascuns în spate, întrucât nu acesta era numele real al fraților. Părinții proprietarilor studioului de film erau imigranți în America din Imperiul Rus, iar numele lor adevărat era Wonskolaser.

5. Walt Disney 

Logo-ul celui mai renumit studio de animație din lume a reprezentat dintotdeauna un castel de basm. Inițial, inspirația pentru acesta a fost castelul Neuschwanstein din Germania. Dar în 2006, el a fost înlocuit cu castelul Cenușăresei din Disneyland Paris.

6. Pixar

Logo-ul Pixar a apărut ca urmare a primului film de succes al studio-ului. Oamenilor le plăcea „Luxo Jr.”, o lampă animată dintr-unul din filmele de scurt metraj realizate în 1986, atât de mult încât au sfârșit prin a înlocui litera „i” din numele lor.

7. Castle Rock Entertainment

Acest studio de film a fost preluat de mult timp de către Warner Bros, dar inițial, el realiza adaptări de filme ale romanelor lui Stephen King. Compania și-a luat numele din orașul inexistent Castle Rock, care era adesea un punct de plecare pentru romanele lui King. Logo-ul său reprezintă farul din filmul de groază din 1993, bazat pe cartea lui King cu același nume, „Needful Things”.

8. Lionsgate

Lions Gate este un pod din Vancouver – locul unde s-a născut fondatorul companiei, Robert Altman. Dar în denumirea dată studioului de film nu este implicat nici un leu!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s