De unde provine cuvantul OK si ce inseamna de fapt

on

O teorie sustine ca OK este abrevierea pentru „oll korect”, un termen din jargon aparut in anii 1830 care poate fi asemanat cu OMG-ul sau LOL-ul zilelor noastre. Cuvantul OK a aparut sub forma unei glume in 1839, in The Boston Morning Post, cel mai popular ziar din New England, la vremea aceea. Duminica, 23 martie, s-au implinit 175 de la aparitie.Al optulea presedinte al SUA, Martin Van Buren, a fost cel care a popularizat cuvantul OK. Sustinatorii presedintelui erau cunoscuti sub numele de OK Club , OK fiind prescurtarea de la Old Kinderhook, porecla lui Van Buren. Unele surse au scris ca Van Buren ar fi inceput sa  foloseasca OK drept semnatura.

In 1919, Woodrow Wilson care sustinea ca termenul provine din limba Choctaw l-a rescris sub forma „okeh”, pentru ca mai tarziu aceasta scriere sa fie inlocuita de ortografierea mai moderna „okay”. Pete Seeger, cantaretul de muzica folk ale carui melodii spuneau povesti despre limba, l-a sprijinit pe Wilson in ceea ce priveste etimologia cuvantului OK.


Dictionarul de limba Choctaw, scris de Cyrus Byington in 1915, este cea mai recenta dovada care confirma spusele lui Wilson si Seeger. Potrivit lui Byington si unor dictionare care au fost publicate mai tarziu, okeh insemna „este asa si in niciun alt mod”.

Desi se insista asupra ortografierii OK, este acceptata si varianta „okay”, pentru utilizare informala.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s