14 Lucruri bizare intamplate in cel de-al doilea razboi mondial

1. Când germanii și americanii au luptat împreună

Image Source http://kizaz.com/2013/10/23/8-odd-stories-from-wwii/

In  mai 1945, la două săptămâni după ce Hitler și-a luat viața, și în încercarea de a apăra Castelul Itter din Austria, din escadronul SS, paisprezece soldați americani și douăzeci de soldați germani s-au alăturat pentru a lupta „Ultima bătălie” II. Prizonierii deținuți în castel erau prim-miniștri, președinți și celebrități sportive franceze care erau protejați de această uniune ciudată.

2. Meciul Mortii

Image Source http://www.tumblr.com/search/Christmas+truce+1914

La 9 august 1942, sovieticii și corpurile de artilerie germane din domeniul apărării a renunțat odată la arme și au decis să se lupte cu un joc de fotbal. Avand ca arbitru, pe  ofițerul SS, fiind părtinitor, germanii au câștigat jocul 5-3. A fost cunoscută sub numele de „Match Death”, deoarece cinci jucători sovietici au fost uciși după ea. Cred că a fost cel mai sângeros sfârșit al unui meci de fotbal vreodată.

3. Hiroo Onda

Image Source http://www.bbc.com/news/world-asia-25772192

În timp ce cel de-al doilea război mondial a durat 6 ani, acest războinic,ofiter fiind al armatei japoneze a durat 30 de ani. El și-a îndeplinit funcțiile până în 1974 într-o junglă din Filipine și a refuzat să creadă că războiul s-a încheiat în 1945, crezând că a fost o farsă din partea inamicului când a citit broșurile „sfârșitului războiului”. În 1974, unul dintre foștii comandanți ai săi, a plecat personal în Filipine pentru a-l elibera de îndatoririle sale.

4.Cand extraterestrii s-au alaturat razboiului

Image Source http://www.skylighters.org/4thaac/battleoflosangeles.html

„Bătălia de la Los Angeles” a avut loc în perioada 24-25 februarie. Această bătălie a început când americanii au văzut lumini misterioase și presupunând că erau  avioane japoneze,timp in care au tras in ele runda  după rundă. Secretarul britanic al armatei britanice, Frank Knox, a recunoscut apoi că a fost o alarmă falsă și că japonezii cu siguranță nu au fost implicați. Invazia extraterestră a fost următorul cel mai bun motiv pentru a răspunde la această bătălie misterioasă, unde America a tras in nimic timp de două zile.

5.Batman Paratroopers

Image Source http://blog.modernmechanix.com/bat-men-troops-join-california-state-guard/

Major Malcolm Wheeler-Nicholson a avut o idee in 1942, în care a crezut că parazitarea în liniile inamice ar da soldaților un control mai bun înainte de a-și desfășura zborul. Renumitul Sky-diver Mickey Morgan a fost rugat să prezinte o trupă, dar a rămas o idee grozavă doar în capul maiorului Malcolm.

6.Ploaia cu oi

Image Source http://www.theatlantic.com/technology/archive/2010/09/old-weird-tech-parachuting-sheep-edition/63126/

Trupele italiene care se aflau sub invazia Mussolini în Etiopia, de-a lungul deșertului Danakil, se gândeau la ideea  de a menține ritmul de călătorie al soldaților. Soldații au transportat bagajele mici pentru a acoperi o bună distanță și au fost scăpate de la forțele aeriene italiene. Cu toate acestea, rațiile de carne s-au stricat destul de rapid datorită căldurii mortale, astfel încât cel mai bun lucru a fost să parașuteze oile vii către soldați și să le permită să efectueze ei înșiși măcelăria. Planul a mers ca pe roate.

7.Baloane japoneze cu explozibil

Image Source http://en.wikipedia.org/wiki/Fire_balloon

 În planul lor de a crea haos în orașele Americii de Nord, japonezii au încărcat 9300 de „baloane de foc” cu explozivi care ar urca pe teritoriul lor și ar exploda la aterizare. Au așteptat o rată de succes de 10%, dar efectul acestei inovații a fost mult mai mic. Numai șase au murit, restul s-au bucurat de spectacolul de pe cer.

8.Neimaginabilul Sam

Image Source http://www.infinitecat.com/cat-tales/unsinkable-sam.html

Ei bine, printre poveștile care incriminează inima celui de-al doilea război mondial, acest lucru este cu totul altul. Sam, pisica, a servit mai întâi pe o navă de război germană pentru a scăpa de șobolani, dar în curând nava a fost torpilată. El a fost găsit pe o scandura plutitoare și a servit pe alte două nave britanice care au primit același tratament, iar Sam a  plutit  pe scânduri până a fost  găsit. Această pisică veterană s-a retras în curând după războiul din Belfast.

9.Sexul obligat

Image Source http://spartacus-educational.com/2WWgirls.htm

Pentru a-și extinde „rasa maestră”, aceea a sângelui arian, Hitler a ordonat tuturor femeilor, chiar și celor necăsătorite, care erau la vârsta de 15 ani, să fie impregnate. El a interzis contracepția și a oferit medalii și stimulente femeilor care au mai mulți copii. Ministrul de propagandă, Joseph Goebbels, a produs chiar și reviste, postere și filme nudice care promovau „erotismul sănătos” pentru a susține această cauză disperată.

10.Lady Sniper

Image Source http://www.firearmstalk.com/Lady-Killers-Female-Russian-Snipers-of-WWII.html

 Nu numai barbatii,o  femeie a  ucis  în timpul celui de-al doilea război mondial. Unul identificat ca „Myra”, un francez local, aparent a ademenit soldații aliați cu zâmbetul ei seducător, doar pentru a răspunde la intrebarea lor, interesat fiind de uciderea lor. Ea a fost capturată și a spus că a fost forțată de germani să-și îndeplinească sarcina.

11.Rapirea copiilor

Image Source http://www.warhistoryonline.com/war-articles/the-5-creepiest-stories-in-the-history-of-war.html

Programul „Lebensborn”a fost creat , pentru a spori populația rasei ariene.Scopul era să producă bebeluși cu ochi albaștri și când nu era destui pe ei pentru a forma această populație destul de dură, naziștii au recurs la răpirea copiilor. Unii copii au fost chiar oferiti germanilor de catre parintii lor pentru a evita ca bebelusii sa mearga in camera de gaz. Declarația poloneză a pierdut peste 200.000 de copii pentru germani din cauza acestui fapt.

12.Cadavre ca trofee

Image Source http://en.wikipedia.org/wiki/Human_trophy_collecting

Pearl Harbor, un american i-au încurajat pe bărbați să se alăture războiului pentru a-i  vâna pe japonezi. Americanii înfuriați chiar s-au aplecat să colecteze cadavrele japonezilor și să-și arate craniile și oasele ca trofee. Unii soldați au trimis oasele soldaților japonezi către familiile lor. Actul a fost întâmpinat cu rușine pe tot teritoriul țării, dar, din nou, întreaga lume încerca să-și facă unii pe alții în ceea ce privește nebunia.

13.Canibalismul

Image Source http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_war_crimes

În timpul războiului, nouă soldați americani au fost doborâți și prinși peste țărmurile japoneze. Martorii oculari au susținut că opt au fost imediat executați și unul a fost ținut captiv. Mai târziu în acea seară, japonezii s-au împărțit și un ofițer a cerut soldatului sa-i aduca  „Kimo”, adică carne, în special ficat. Soldatul a făcut așa cum a poruncit și a rupt ficatul din ultimul captiv. Ei se bucurau de masă atât de mult încât acum prizonierii americani de război deveniseră o delicatesă. Unele au fost canibalizate după execuție și unele în viață, deoarece nu aveau locuri pentru a stoca carnea.

14.Amenintari prin intermediul ziarului

Image Source http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_war_crimes

Anunțul a fost pentru un joc de zaruri numit „Deadly double”. Anunțul a fost publicat în New York Times cu câteva săptămâni înainte de atacul din Pearl Harbor. Nici un creier din America nu putea să descifreze mesajul codat pe care-l conținea, cu cifrele de zaruri 0,5,7, xx, 24, 12 indicând data atacului pe fețele vizibile, avertismentele (Achtung! Warning! Alert! Într-un buncăr și un raid aerian care se întâmplă peste ele, așa cum se vede în anunțul confirmat doar de lucrurile care vor veni. Logo-ul companiei a fost și un vultur german.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s