15 lucruri ingrozitoare pe care nazistii le-au facut in timpul domniei lor

1. „Kristallnacht” sau „Night of broken glass”

Image Source http://edition.cnn.com/2013/11/07/europe/gallery/kristallnacht/

În noaptea întunecată din 10 noiembrie 1938, germanilor li s-a ordonat să  masacreze pe fiecare evreu sau să-i  forțeze sa   munceasca. După mandat, în această seară au decis să lovească inima evreilor, sinagogile. În mijlocul râsului violent, al naziștilor, se aflau rămășițele profanate ale locurilor de închinare evreiești. Setea de sange  a fost însa de  neclintit, au continuat să ardă în fiecare magazin deținut de evrei, după ce i-au  jefuit . Mulți au fost răniți fizic în acest proces.

2.Trenurile ucigatoare

Image Sourcehttp://www.fransorin.com/taking-action/17333782042526917723-yad-vashem-photo-on-the-way-to-concentration-camp/

Naziștii au transportat milioane de oameni în Europa în diverse lagăre de concentrare. Din punct de vedere logistic, aceasta a fost o faptă impresionantă, dar modul în care au fost transportați era inuman. Evreii au fost umpluți în vagoane ca niște vite. Într-un vagon care ar incapea  în mod normal 50 de persoane, cel puțin 200 au fost strânse. Mulți evrei au pierit în timpul călătoriei, chiar înainte de a ajunge la tabără, deoarece nu li s-au dat mâncare sau chiar o picătură de apă. A existat o situație când un tren din Corfu a sosit după o lungă călătorie. Când gărzile de la tabără au deschis vagoanele, au găsit pe toți cei din interior morti. Evreii care au fost au murit de foame în timpul călătoriei care a durat mai mult de două săptămâni.In semn de batjocora,germanii i-au acuzat pe evrei pentru transport. Toți au fost nevoiți să plătească, cu excepția copiilor sub patru ani.

3.Ghetourile

Image Sourcehttp://www.theholocaustexplained.org/ks3/life-in-nazi-occupied-europe/ghettos-an-overview/

Naziștii au înlănțuit zone în anumite părți ale orașelor mari și i-au forțat pe evrei să locuiască acolo; Care mai târziu a ajuns să fie numită „Ghettos”. Au fost mutate în apartamente mici și chiar făcute pentru a trăi împreună cu alte familii. Ca și trenurile, naziștilor i-au forțat în condiții inumane . În Ghetou, care putea să dețină doar circa 10.000 de persoane, cel puțin o jumătate de milion de oameni au fost împrăștiați. În curând, ei erau limitați la aceste ghetouri, fără alimente sau apă.

4. Sonderkommanden

Image Sourcehttp://en.wikipedia.org/wiki/Sonderkommando

Acesta a fost titlul acordat celor care au fost forțați să ajute la monitorizarea și reglementarea populațiilor diferitelor tabere. Sonderkommandenii erau evrei care trebuiau să se asigure că disciplina a fost menținută, printre deținuți, în orice moment. Datoria lor sinistră implică, strangerea dinților  de aur din morți, pretinzând valorile lor și scăpând de cenușa rămasă după incinerare. Sonderkommandenul,sunt  priviti ca păzitori secreți si întunecați ai naziștilor, după cum știau despre atrocitățile comise de manipulatorii germani, au fost uciși la intervale regulate pentru a asigura secretul. Prima datorie a unui Sonderkommanden era de a ucide și de a dispune de persoana pe care o înlocuiau.

5.Sportul sangeros

Image Sourcehttp://www.dailymail.co.uk/news/article-2206982/I-liked-shoot--women-kids--kind-sport-Secret-Nazi-tapes-reveal-ordinary-German-soldiers-responsible-war-crimes-just-SS.html

Metamorfoza soldaților nazisti a fost ceva care a zdruncinat lumea. Termenul spalat pe creier se potriveste perfect. Fuhrerul lor a dorit ca ei să devină fiare și au făcut-o. De la brutari, mecanici la bărbați de familie, mulți dintre ei s-au transformat în mașini de ucis în timpul războiului. Războiul are cu siguranță efect asupra soldaților, dar un efect atat de dur a fost imposibil de realizat. Uciderea a devenit un sport pentru ei. Un ofițer a fost auzit spunând că a împușcat totul în calea lui și ce-i mai multă ii placea să tragă in  femei care împingeau cărucioare. Chiar și femeile și copiii au fost chinuiti cu  brutalitatea de sălbatici care au ucis de dragul plăcerii.

6.Sapunul uman

Image Sourcehttp://listverse.com/2013/07/04/10-sinister-things-nazis-did-to-inmates-at-concentration-camps/

Mirosul morții umplea aerul în lagărele de concentrare. Ei au refuzat chiar utilizarea săpunului curat. Grăsimea, cu care s-a făcut sapunul, a fost extrasă din morți. Germanii, evident, nu au folosit-o, deoarece folosirea săpunului din carcasa evreilor a fost considerată sub demnitatea lor, dar evreii înșiși au fost forțați să o folosească.

7.Muzica

Image Sourcehttp://www.hamhigh.co.uk/news/heritage/website_explores_history_of_music_that_flourished_in_nazi_concentration_camps_1_3604418

După cum am menționat mai înainte, naziștii priveau ucisul ca pe un joc. Pentru ei, cu cât jocul era  mai sadic, cu atât mai bine. Ei și-au dovedit natura sadică cu felul în care au salutat evreii din tabere. Deținuții de la tabără, care erau muzicieni, au fost forțați să formeze orchestre care au cantat balade clasice atunci cand  evreii au sosit. Naziștii au executat evreii pe muzica , dar țipetele celor căzuți au înfruntat melodiile simfoniilor muzicale. Cei care au supraviețuit au încă coșmaruri ale muzicii și ceea ce nazistii le-au facut.

8.Celulele intunecate si tortura

Image Sourcehttp://listverse.com/2013/07/04/10-sinister-things-nazis-did-to-inmates-at-concentration-camps/

Evreii care nu au reușit să lucreze au fost aruncați în ceea ce au numit „celule întunecate”. Nu exista intrare pentru lumină sau aer în celule, ceea ce însemna că cineva aruncat acolo ar muri de sufocare, foarte încet. În afară de acest tratament diavolesc, ei au fost, de asemenea, înfometați și torturati timp de zile intregi. Neascultarea a fost pedepsita cu un glonț în cap pentru unii evrei.

9.Lipsa alimentelor si a apei

Image Source http://en.wikipedia.org/wiki/The_Holocaust

Deși evreii din aceste tabere știau că sunt destinați să moară, naziștii uneori nu au făcut moartea ușoară, chiar dacă acesta era scopul final al misiunii lor fără minte. Evreii erau închiși în camere și lăsați să moară de foame. Din disperare, ei au cautat prin gunoaie, sperând să găsească ceva de mâncare sau cauta printre morti o sursa de hrana.Dr. Hans Eppinger a forțat deținuții să bea apă de mare. El a vrut să studieze efectul apei de mare asupra corpului uman, iar în timpul procesului deținuții au fost lăsați sever deshidratați. Ei au recurs la a linge podeaua pe care o foloseau pentru tamponare, pentru a obține niște apă proaspătă.

10.Experimentele

Image Sourcehttp://en.wikipedia.org/wiki/Auschwitz_concentration_camp

Nazistii nu au fost complet satsfacuti de experimentele lor nefaste pentru a gasi omul perfect,au folosit evreii pe post de sobolani de laborator.Au efectuat studii asupra gemenilor,pitici,transgender,femei si copii.Fiecare curiozitate a lor a fost satisfacuta de experimente.De la coaserea geenilor si pana la injectarea virusilor in corp pentru a studia efectul lor .

11.Uciderea persoanelor cu handicap

Image Source http://www.holocaustresearchproject.org/nazioccupation/romanianjews.html

Pentru a-și îndeplini misiunea de a stabili „rasa maestră”, Hitler a adus „Decretul de Eutanasie”, care a subliniat uciderea persoanelor cu dizabilități mentale și fizice, cu deficiențe și transsectorii, pe care el i-a marcat ca fiind  „inutili” pentru societate. Drept urmare, între anii 1940-1945, 200.000 de oameni au fost uciși, inclusiv evrei, germani și rezidenți ai țărilor controlate de naziști la acel moment.

12.Cresterea selectiva

Image Source https://prezi.com/vpjrnzalfl6r/the-lebensborn-program/

 Hitler a interzis căsătoriile între un arian și un membru al unei „rase mai mici”. Fetele care au fost considerate ariene pure, se căsătoreau cu un ofițer SS trebuiau verificați și testați pentru a se asigura că sunt puri. El a ordonat, de asemenea, tuturor fetelor, care aparțineau rasei pure ariene, să fie impregnate de soldații săi pentru a-și răspândi rasa, căsătoriți sau nu.

13.De la arta la praf

Image Sourcehttp://www.pogues.com/forum/viewtopic.php?f=38&t=8474

Pe 20 martie 1939, Hitler a ordonat distrugerea artei care nu coincidea cu propaganda nazistă, care includea arta modernă. Toată arta care era evreiască, comunistă sau nu germană era etichetă „Artă degenerată” și arsă. În această zi au fost decimate 5000 de tablouri și aproximativ 20.000 de bucăți au fost confiscate și scoase din muzee, eventual distruse.

14.Distrugerea planificata

Image Sourcehttp://ww2today.com/29th-april-1943-conditions-inside-the-burning-warsaw-ghetto

Știind că nu puteau rezista opoziției aliaților, a lui Hitler și a nazistului într-o „brățară”, cum ar fi o mișcare susținută să distrugă orașele dacă nu le puteau guverna. În 1944, când aliații s-au apropiat mai mult de recuperarea Varșoviei de la germani, naziștii au vizat punctele importante ale orașului ca muzee și pete de patrimoniu cultural și le-au ars la pământ; După furtul tuturor obiectelor de valoare de la ei. În curând, 90% din oraș au fost transformate în cenușă și praf.

15.Decretul Nero

Image Sourcehttp://www.thedailybeast.com/articles/2013/11/13/nazi-art-hoard-just-the-tip-of-the-iceberg-for-lost-art.html

Pe lângă distrugerea planificată anterior, dorința sa de a distruge a ajuns la înălțimi îngrozitoare cu „Decretul Nero”. A devenit denumit „decretul Nero” după împăratul roman Nero, care a ordonat arderea Romei. Cu 42 de zile înainte de a-și lua propria viață, Hitler a ieșit cu acest decret care i-a pietrificat chiar pe propriii săi miniștri. Știind că nu există speranță și că Germania ar trebui să cadă în mâinile aliaților, Hitler a ordonat arderea infrastructurii germane, declarând că nu dorește ca aliații să folosească creația lor și să beneficieze de ea. Totul, inclusiv facilitățile militare de transport și de comunicare, unitățile industriale și depozitele de aprovizionare, precum și orice altceva de valoare pe teritoriul Reichului, a fost sortit să ardă sub puterea sa.

 Sursa:welikeviral

Anunțuri

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Noiembrie spune:

    Cutremurător…
    Felicitări! Este un articol de nota 10!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s