Cele mai ciudate carti grimoire din toate timpurile

1.Manuscrisul Voynich

The Voynich Manuscript

Considerat în mare măsură ca fiind unul dintre cele mai misterioase manuscrise din istoria timpului perceput de omenire, această carte conține un alfabet necunoscut fiind scrise pe vellum și prezintă plante bizariste, grafice originale astronomice și căzi ciudate interconectate cu oameni minunați goi .

Criptografii, matematicienii și lingviștii nu au putut să descifreze această carte. În ciuda naturii sale arcane, cercetătorii susțin că a fost scris în timpul anilor medievali din 1404 și 1438. Numele său provine de la comerciantul de cărți antice Wilfrid Voynich, care a cumpărat cartea la mâna a doua în Italia în 1912.

2.Manualul Necromancerului

The Munich Manual of Demonic Magic

De asemenea, cunoscut sub numele de Manualul Necromancerului, acest grimoire este opera unui magician german din secolul al XV-lea, care dorea să producă un manual pentru a evoca spiritele demonice.

Manualul conține cele trei tipuri majore de magie găsite în grimoire: Illusionist, Psychological, and Divinatory. Vrăjile iluzioniste sunt menite să păcălească pe oameni să vadă lucruri precum castele sau armate. Vrăjile psihologice sunt menite să stimuleze puterea emoțională sau politică asupra oamenilor. Acțiunile divinatorii sunt destinate să extragă informații din viitor sau din trecut.

Manualul de la München conține pasaje care descriu sacrificarea creaturilor mitologice, însă componenta cea mai ciudată a acestei cărți este aceea că ignoră complet folclorul îngerilor și se concentrează exclusiv pe magie neagră și descrieri ale exorcizelor clasice.

3.Codex Seraphinianus

skeletons-in-waiting

Aceasta este cunoscută ca una dintre cele mai ciudate cărți ale tuturor timpurilor și o nouă ediție care tocmai a fost lansată. Codul Seraphinianus este diferit de celelalte cărți de pe această listă, deoarece autorul său, Luigi Serafini, este cunoscut și a fost scris în anii 1970!

Codul Seraphinianus este similar cu Voynich în textul său extrem de neinteligibil, fără sintaxă și fascinație cu specimene de faună și floră. Dispune de asemenea de „camioane cu capuri umane, schelete care se potrivesc noilor corpuri și animale ciudate care nu există”.

4.Heptameron (‘7 zile’)
Heptameron (‘Seven Days')

Acest grimoire a fost inițial modelat pentru a imita decameronul. Autorul, Pietro d’Abano, care a murit în închisoare în timpul Inchiziției, a crezut în ceva numit magie planetară, prin care s-ar putea concreta îngerii în cele șapte zile ale săptămânii.

Nu pot să-mi imaginez că un bărbat acuzat de ateism isi pierde timpul  în închisoare, încercând să strângă putere din forțele cosmice pe care nici măcar nu am știut că există.

5.Despre scrierea nebuniei

On the Writing of the Insane

Această carte nu este de fapt despre magie sau demoni și nu este un grimoire, dar poate fi cea mai eretică carte de pe această listă. Scrisă de G. Mackenzie Bacon, superintendent medical la azilul Fulbourn din apropiere de Cambridge, Anglia, cartea conține scrierile complexe diagrame ale unui pacient de azil care umple fiecare centimetru din paginile sale cu minciuni sălbatice și text diagramatic.

El a fost rugat să renunțe la acest stil de scriere, la care a răspuns: „Dragă doctor, să scrieți sau să nu scrieți, aceasta este întrebarea. Dacă e mai nobil în minte să urmeze vizita marelui „Fulbourn” cu expresii de regret de „regretă cronică” (reținute când a fost aici) că, așa cum o aveau și soarta, eram atât de puțin pregătiți să-l primim, Și să-mi arate dorința mea umilă de a face onoarea să vizitez. Steaua mea Fulbourn, dar o clipă văzută, ca un fulger de meteorit, când a plecat. Praful de veacuri care acoperea mica sală de salon, draperia disponibilă pentru a saluta Doctorul, a fost așezată în mijlocul regenerării (curățarea apei și spălării – curățenia lângă evlavie, politică și spirituală) curățarea unei mici lumi. Marele Medic a mers, îngropat de „veacurile întunecate”, lungul pasaj al întreprinderii occidentale, care a condus la curburile ascendentei răsăritene orientale. Configurația rotunjită a grădinii lunare (ticuri) trăiește o eșantionare a vortexului Britanniei … „

6.The Picatrix/The Aim of the Sage

The Picatrix/The Aim of the Sage

Cel mai mare grimoire din istorie este, de asemenea, cel convingător al magiei arabe din secolul al XI-lea. Conține vrăji care explică „cum să otrăvești prin somn, privire sau muncă”, precum și dobândirea dragostei unui altul, scăpând din închisoare și vindecarea unei intepaturi a unui scorpion.

De asemenea descrie cum sa preparati sangele,creierul si urina.

7.Cartea Oera Linda

The Oera Linda Book

Această carte din Frisian vechi pretinde că conține înțelepciune care datează de 4.000 de ani, inclusiv învățături din Atlantisul mitic. Din nefericire, a fost un favorit printre ocultiștii naziști și este, prin urmare, înfrânată de o umilință epică. Unii chiar se referă la aceasta ca la „biblia lui Himmler”.

8.Povestea surorilor Vivian

The Story of the Vivian Girls

Acesta este un exemplu de neegalat de „Art Brut”, sau „Arta Raw” (arta realizata de adevaratul excentric). Ca și Codul Seraphinian, această carte este contemporană, iar autorul ei este cunoscut. După moartea sa în 1973, a fost descoperit că scriitorul american Henry Darger a scris un manuscris de 15,145 pagini, unicat, numit „Povestea fetelor viviane”, în ceea ce este cunoscut ca „Tărâmurile irealului”, al glandeco- Războiul  angelinian, cauzat de răzvrătirea copiilor  sclavi. Cartea conține ilustrații de culori grafice și varietăți cu conținut de peisaje florale până la tortura copiilor. Vă rugăm să rețineți: Darger descrie de obicei fetele sale ca având penisuri mici.

9.Dragonul rosu/Grand Grimoire

The Red Dragon/Grand Grimoire

Marele Grimoire, circa 1520 d.Hr., numit și dragonul roșu și Evanghelia lui Satan, a fost descoperit în mormântul lui Solomon în 1750 și este scris fie în ebraică biblică, fie în aramaică. Cartea din 4 părți este deținută de Biserica Romano-Catolică și este păstrată în Arhivele Secrete ale  Vaticanului, unde nu mai este disponibilă publicului. De unde știm că există? Biserica pretinde că este proprietatea oficială a acesteia. Legenda dragonului roșu este că manuscrisul se bazează pe scrieri ale apocrifei Honorius din Teba, despre care mulți susțin că era posedat de Satana. Se spune că cartea conține dovada evocării demonice și a vrăjilor oculte, precum și procesul prin care papii nou-aleși sunt ușor câștigați de măreția lui Satan. Fara a fi surprinzator, The Grand Grimoire este inca folosit pe scara larga de practicantii voodoo, mai ales in Haiti, unde se numeste Le Veritable Dragon Rouge.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s