Ce se intampla cu corpul tau 10 ore dupa ce ai aplicat oja

Dupa cum stim cu totii,nu este indicat sa folosim oja foarte des deoarece unghiile incep sa se susuce si sa se ingalbeneasca si tu nu vrei asa ceva.Cu toate acestea,se pare ca acest tip de cosmetice poate provoca o vatamare mult mai grava a corpului nostru.

Care este principalul pericol pentru sanatatea noastra?

Pericolele lacului de unghii constau în toxicitatea acestuia. Unele cosmetice moderne de îngrijire a unghiilor conțin următoarele componente, capabile să vă dăuneze sănătății:

Toluen – un solvent care dă unghiile un finisaj neted și păstrează pigmentul. Toluenul poate afecta sistemul nervos central și poate cauza tulburări de reproducere. Durerile de cap, slăbiciunea, leșinul și grețurile sunt doar câteva dintre consecințele posibile ale utilizării lacului de unghii.

Formaldehida – un gaz incolor care ajuta la cresterea duratei de pastrare a polishului. Dacă suferiți de alergii, contactul cu formaldehida poate provoca dermatită și posibile arsuri chimice. În cazuri mai severe, poate provoca tulburări de ritm cardiac, convulsii și cancer. Fibatul de dibutil este folosit ca un parfum. Prezența acestei componente periculoase poate provoca afecțiuni endocrine, boli ginecologice și boli ale tractului respirator.

Oamenii de știință au efectuat un studiu cu un grup de 24 de femei. La 6 ore după pictarea unghiilor, majoritatea participanților au prezentat niveluri ridicate de difenil fosfat – un derivat de trifenil fosfat care se formează în procesul de metabolizare. La 10 ore după începerea experimentului, nivelele de difenil fosfat din corpurile tuturor participanților au crescut de 7 ori peste normă. Aceste rezultate sunt cu adevărat alarmante.

Cum alegeți un lac de unghii care să nu dăuneze sănătății dumneavoastră?

Unele ambalaje și sticlute au marcaje speciale: „5-Free” înseamnă că produsul nu conține formaldehidă, rășinile sale derivate (rășini de formaldehidă), toluen, ftalat de dibutil sau camfor. „3-Free” înseamnă că polizorul nu conține decât trei componente dăunătoare: formaldehidă, ftalat de dibutil și toluen. Înainte de a cumpăra lac de unghii, mai întâi și în primul rând să acorde o atenție la ingrediente, și amintiți-vă – sănătatea ta este în mâinile tale!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s