5 Pietre Funerare cu Povesti Incredibile

5.Sarutul Mortii

Această sculptură din 1930 de Jaume Barba are o tenta usor erotică care a  inspirat  filmul lui Bergman „Seventh Seal” (1957), deoarece lucrarea provoacă o seducție asemănătoare și înfiorătoare în felul în care Moartea isi daruieste sărutul său îngrozitor pe obrazul tanarului în genunchi . Sculptura, neobișnuită prin faptul că figura Mortii este în mod tradițional descrisă în astfel de scene ca un înger înaripat, mai degrabă decât acest schelet gelidic, este anachronistă în mod intrigant într-un fel pre-rafaelit. Detaliile cum ar fi coastele goale și tunica lui,sunt redate în mod tridimensional pentru a permite cavităților și spațiilor să joace un rol atât de important ca forma.

4.Statuia lui Inez Clark

 

In  cimitirul Graceland din Chicago, Illinois, o statuie iese în evidență printre pietrele funerare, protejate în spatele sticlei. Dar această statuie, la fel de obișnuită cum se pare, este diferită de celelalte.

Legenda spune că  fata de șase ani, Inez Clarke, a fost lovită de fulger la sfârșitul anilor 1800. O furtună groaznică a izbucnit în timp ce era la un picnic cu părinții ei și ea a murit sub  ochilor lor.Devastati,parintii au inmormantat-o si deasupra mormantului ei i-au pus portretul intr-un cavou de sticla.Zvonurile spun ca in timpul noptii se aud plansete si fantoma unui copil intr-o rochie alba iar pe timp de furtuna statuia acesteia dispare si reapare a doua zi.

3.Statuia lui Fernand Arbelot

Musican și actor. El este, de asemenea, enumerat ca arhitect în unele descrieri. Foarte puțin se știe despre el.Singura lui dorinta inainte sa moara a fost sa se uite pentru totdeauna la fața soției sale. Monumentul a fost proiectat de sculptorul belgian Adolphe Wansart (1873-1954) și construit în 1946. Epitaful de pe mormânt spune: (Ei s-au minunat la frumusețea călătoriei care le-a adus până la sfârșitul vieții). Arbelot a murit în Paris, Franța, în timpul ocupației naziste germane. O poveste spune că si-a ucis soția și dupa s-a sinucis, dar acest lucru nu este confirmat. Există foarte puține înregistrări disponibile în prezent pentru a indica ceea ce a obținut în viață, inclusiv numele soției sale sau locul ei de înmormântare. 

2.Victima Bestiei 666

După mai bine de o jumătate de secol după moartea sa, epitaful sculptat pe piatra funerară a lui Lilly E. Gray rămâne o sursă de intrigă atât pentru genealogi, cât și pentru cercetători mormantului. Afirmă: „Victima fiarei 666.” De ce ar fi înscris o astfel de frază teribilă?

Legenda spune ca ea a murit din cauza naturale si sotul ei la fel fiind ingropat in alta parte decat langa ea.Misterul acestui mormant este legat de Bestia 666.Numele sau fiind asociat si cu secta lui Crowley caruia ii place sa-si spuna Bestia 666 sau sa fie legat de o crima sau un abuz.Sunt foarte multe mistere legate de acest mormant sau va ramane un mister regilios.

1.Celebrarea celor 40 de martiri

Chiar daca pare un cimitir scufundat,acesta este un memoriu pentru cei 40 de martiri din Ordinul Iezuit,care incercau sa treaca din Portugalia in Brazilia in jurul anilor 1570.Un pirat pe nume Jack a asaltat nava lor omorand toti preotii,unii fiind torturat prin amputarea mainilor si a picioarelor.Bucatarul fiind crutat de pirati pentru a le gati pe tot parcursul drumului.Acest memoriu a fost infiintat in apropierea insulei Palma,la 18 m adancime de afla 40 de cruci reprezentand fiecare martir in parte.

Sper ca v-a placut articolul si vreau sa veniti cu tot felul de sugestii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s