9 Mesaje subliminale gasite in faimoasele picturi

Artisii deseori tind a lasa cateva mesaje ascunse.Motive?Inca necunoscute.Mai mult suntem obisnuiti sa ne uitam la un tablou per ansamblu fara sa ne dam seama de anumite detalii care ar putea schimba in totalitatea perspectiva .

9.Balena care nu a fost

Acest peisaj foarte modest a ascuns adevărul timp de 150 de ani. Un restaurator, curățând suprafața imaginii, a găsit pe ea o balenă pictată, pe țărm. Artistul Hendrick van Anthonissen a hotărât să picteze peste el, gândind că o lucrare fără un animal mort ar fi mai pe placul publicului.

8.Codul lui Da Vinci

Membrii Comitetului Național pentru Patrimoniul Cultural al Italiei au găsit literele „LV” în ochiul drept al Mona Lisa. Ar putea indica numele artistului, Leonardo da Vinci. O altă descoperire este simbolul pe pod, care pare a fi numărul 72. Se crede că podul (distrus în 1472) în spatele umărului stâng al femeii este în orașul italian Bobbio. Poate că așa Leonardo a vrut să indice locul.

7.Femeie sau barbat?

Pentru o lungă perioadă de timp, persoana din această pictură de Caravaggio a fost considerată o femeie. Numai la începutul secolului al XX-lea criticii de artă au văzut un tânăr în jucătorul de lăut. Câteva semne indică acest lucru: notele sunt partea de bas a lui Jacques Arcadelt, „Știi că te iubesc și te ador pe tine”, precum și lauta și vioara, considerate instrumente masculine în timpul lui Caravaggio.

6. Persephone si Hades

Uitați-vă la această broșă: arată Persephone, zeița grecească a recoltei și regina lumii interlope. Potrivit legendei, Persephone a fost răpita de Hades, iar furca din mâinile fermierului este la fel ca tridentul lui Hades. Grant Wood a împrăștiat multe detalii în jurul valorii de: de exemplu, cusatura pe denimul bărbatului în ansamblu, dungile de pe cămașă, ramele ferestrelor și chiar planta din fundal imită forma furcii.

5.Turbulenta lui Van Gogh

În 2004, oamenii de știință au observat varfuri de nori, praf și gaze în jurul unei stele îndepărtate. Interesant, acest fenomen le-a amintit de olandezul Night of Starry. După ce au studiat pictura, cercetătorii au ajuns la o concluzie: se poate argumenta că Van Gogh a capturat unul dintre cele mai dificile concepte din fizică și matematică – turbulențe – pe panza.

4.Un semn al Figului catre Papa

Conflictul dintre Papa Iulius al II-lea și Michelangelo a dus la faptul că unul dintre îngerii din apropierea Profetului Zechariah, în muralul Capelei Sixtine (profetul se bazează pe Iulius al II-lea), și-a pus degetele într-un semn de smochin. Acest gest a fost considerat indecent, așa că oamenii au primit indiciul.

3.O fata intr-o cana

Bacchus, una dintre cele mai renumite picturi ale lui Caravaggio, pare destul de obișnuită, dar un grup de experți a reușit să vadă ceva ciudat în interiorul vasului de vin: un autoportret miniatural al artistului.

 

2.Viata si moartea din diferite  unghiuri

Obiectul neobișnuit plasat în prim-plan al ambasadorilor este un craniu. Hans Holbein cel Tânăr a făcut un truc: când ne uităm direct la pictură, vedem o persoană care se scufundă într-o rutină. Moartea este acum aproape o iluzie care nu merită nici o atenție. Dar, la unghiul „drept”, moartea se transformă în singura realitate, o realitate care distorsionează viața pe care o cunoaștem.

1.Doamna fara o hermina

În versiunea originală a faimoasei picturi Lady With a Ermine, nu a existat nici o hermina. Leonardo da Vinci a tras mai târziu animalul cenușiu și mantaua albastră. Pentru versiunea finală, chiar a făcut animalul mai mare și a colorat-o albă. Se presupune că doamna din imagine este amanta lui Duke Ludovico Sforza, iar el însuși este descris ca o ermină. Acest animal a fost simbolul casei lui Sforza.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s