Ce să faci dacă ți-ai scăpat smartphone-ul în apă

Ți-ai scăpat smartphone-ul în apă? Nu te panica și vezi cum poți remedia situația!

În primul rând, recuperează-l cât mai repede posibil. Dacă telefonul se află încă în partea de jos a piscinei sau în toaletă, scoate-l. Cu cât este mai mult timp în lichid, cu atât mai tare va fi afectat.

Odată ce dispozitivul nu mai este scufundat în apă, încearcă să scoți bateria din el dacă se poate. Nici măcar nu încerca să îl închizi, nu apăsa pe alte butoane, doar desfă telefonul și scoate bateria din el. Dacă nu poți face acest lucru, adică dacă ai un iPhone sau un alt dispozitiv pe care nu îl poți dezasambla, va trebui să te asiguri că pur și simplu ai închis dispozitivul.

Este important să întrerupi alimentarea cât mai repede posibil, pentru a preveni posibilitatea unui scurtcircuit.

Nu încerca să îl usuci cu un uscător de păr și nu îl introduce în cuptor. Căldura poate deteriora piesele electronice delicate din interior. Ceea ce trebuie să faci este să ștergi telefonul rapid cu un prosop curat, asigurându-te că nu mai e apă în porturile telefonului sau în alte deschideri. Dacă există urme de apă prinse în interiorul crăpăturilor din carcasă, încearcă să le ștergi cu atenție. Ai grijă să nu introduci apa mai adânc în telefon.

Mai departe, poți pune telefonul într-o pungă cu orez uscat, unde trebuie să îl lași pentru 24-36 de ore. Înainte de asta, îl poți pune într-un prosop de hârtie, pentru a evita blocarea amidonului din orez în crăpăturile din telefon. O alternativă ar fi acele punguțe mici pe care le găsești de obicei în cutiile de încălțăminte, care previn umezeala. Pune acele punguțe mici într-o pungă sigilabilă mai mare, adaugă și telefonul și lasă-l peste noapte acolo.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s