Povestea surprinzatoare despre cum cafeaua Starbucks si-a primit numele

Probabil ați cheltuit mulți bani la Starbucks decât ați fi vrut să recunoașteți, dar v-ați întrebat vreodată de unde vine numele? Se pare că există o poveste destul de interesantă în spatele ei. Într-un interviu acordat în 2008 în Seattle Times, cofondatorul Starbucks, Gordon Bowker, a răspuns mai mult de o duzină de întrebări, inclusiv despre cum a primit numele Starbucks. El a dat un răspuns detaliat care dezvalui detalii surprinzătoare care au legatura cu Moby-Dick. Bowker a spus: „Ne gandeam la tot felul de nume și ne-am apropiat disperat de numirea lui Cargo House, ceea ce ar fi fost o greșeală teribilă „. El a menționat că cineva cu care a lucrat a susținut că a crezut că cuvintele care încep cu „st” erau puternice, așa că Bowker a creat o listă de cuvinte începând cu cele două litere.

Apoi, lucrurile au luat o turnura interesant spre Moby-Dick, iar numele unui personaj a inspirat în cele din urmă ceea ce Bowker credea că ar face un nume de cafea bun.

„Cineva a venit cumva cu o veche hartă minieră a cascadelor și Muntelui Rainier și am vazut un vechi oraș minier numit Starbo”, continuă Bowker.

„De îndată ce l-am văzut pe Starbo, eu, desigur, am sărit pe primul coechipier al lui Melville, numit Starbuck în Moby-Dick, dar Moby-Dick nu avea nimic de-a face cu Starbucks direct, ci doar o  coincidență care  avea sens.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s