TOP 5 Cele mai ciudate pagini de pe WIKIPEDIA

Wikipedia este o enciclopedie pe Internet, editată în colaborare, multilingvă, cu acces gratuit și cu un conținut gratuit, administrată și găzduită de organizația non-profit ”Wikipedia Foundation”. Voluntari din lumea întreagă colaborează și scriu în peste 30 de milioane de articole, în 287 de limbi. Oricine are acces la site poate edita aproape orice articol, potrivitAGERPRES.

 Website-ul a început ca un proiect complementar pentru ”Nupedia”, un proiect pentru enciclopedia online, gratuită, scrisă în limba engleză, ale cărui articole au fost scrise de experți și revizuite sub un proces formal. ”Nupedia” a fost fondată pe 9 martie 2000, sub conducerea companiei ”Bomis”. Directorul executiv ”Bomis”, Jimmy Wales și redactorul-șef de la Nupedia, Larry Sanger, au fondat Wikipedia. Wales este creditat pentru crearea Wikipedia ca fiind o enciclopedie editabilă de către public, iar Sanger este creditat pentru strategia de a folosi o aplicație web ”wiki” pentru a populariza ideea insa nu toata lumea stia ,probabil ca exista si parti intunecate.Mai jos veti avea 10 pagini ciudate de Wikipedia.

5.Carl Tanzler

Pentru imigrantul german Carl Tanzler, femeia ideală a fost literalmente trimisă de cer: el a susținut că, atunci când era copil, strămoșul său , Contelea Constanția von Cosel, i sa arătat într-o viziune, dezvăluindu-i chipul iubirii sale adevărate.

Tanzler (cunoscut și ca Carl von Cosel) a purtat amintirea acestei minunate femei în viața sa adultă. Chiar și după ce s-a căsătorit și a făcut doi copii, nu a renunțat niciodată la visul pe care sufletul lui era încă acolo, așteptând să fie găsit. Apoi, în 1930, în timp ce Carl lucra ca radiolog la US Marine Hospital din Key West, Florida, el s-a întâlnit cu pacientul Maria Elena Milagro de Hoyos, o femeie cubaneză americană a cărei păr întunecat și caracteristici minunate se potriveau cu cele ale femeii din Vise, și imediat a devenit obsedat de ea.

Image Credit: Florida Keys Public Library

După ce a aflat că Hoyos fusese diagnosticată cu tuberculoză (cu mult înainte de a se dezvolta un vaccin), Tanzler a încercat tot ce i-a stat in putere  sa o vindece, totodată ducându-i  daruri și declarând dragostea sa . Din păcate, Hoyos a cedat bolii și a fost îngropata într-un mausoleu deasupra solului din Key West. Tanzler i-a plătit înmormântarea și a vizitat monumentul în mod regulat.

 Aparent a început să audă vocea Elenei chemând-o din mormânt, cerându-i să o elibereze din închisoarea ei din piatră. Așadar, într-o noapte în 1933, i-a scos corpul din mausoleu, l-a încărcat în vagonul roșu al unui copil și la adus acasă … unde obsesia lui a devenit  și mai macabră.

Folosind sarma, a montat scheletul înapoi, a inlocuit ochii cu unii din sticla,  înlocuit pielea putrezită cu plastelina, a umplut cavitățile corpului cu cârpe și a terminat cu o perucă făcută din parul ei propriu. 

Șapte ani mai târziu, a început să se răspândească faptul că Carl dormea ​​cu cadavrul iubitei sale pierdute și că a fost arestat și acuzat de profanarea mormântului. Cu toate acestea, infracțiunea în sine a depășit statutul de limitări la momentul repectiv, iar cazul său a fost respins. 

4.Pozele Post-Mortem

Fotografia post-mortem, cunoscută și sub numele de portret memorial sau „memento mori”, este un tip de fotografie născut în epoca victoriană. Drept parte componentă în procedeul doliului din acea epocă, acest de tip de fotografie morbidă consta în fotografierea rudelor recent decedate.

Inventarea dagherotipului, primul aparat de fotografiat, a deschis porțile clasei mijlocii din întreaga Europa, dar mai ales din Anglia, unei mode bizare. Rudele proaspăt decedate erau îmbrăcate în cele mai bune haine și erau așezate în diferite poziții pentru a fi fotografiate.

3.June si Jennifer Gibbon

Ele si-au format propriul limbaj, alcatuit dintr-un dialect vechi al limbii natale a mamei lor. Pe masura ce cresc, pentru cei din jurul lor e clar: fetele aveau un limbaj secret impenetrabil. Neintelese de nimeni, June si Jennifer sunt analizate periodic de catre diversi psihologi si psihiatri, insa nimeni nu reuseste sa le integreze in mediul social. Cu timpul, cele doua devin agresive si comit mici infractiuni la scoala pe care o frecventau. Pentru a iesi din tipare, cele doua scriu si doua romane Dependent de Pepsi Cola si Discomania, publicate pe cheltuiala lor, insa fara a avea ecou in lumea literara.

Intre cele doua surori se desfasura cel mai straniu mod de iubire. Era clar ca nu puteau sta separate nici o clipa, insa, in acelasi timp, de multe ori incercau sa se ucida una pe cealalta, constiente ca numai daca una din ele va muri, cealalta va putea duce o viata linistita, normala. In urma acestor incidente, fetele au fost considerate un pericol pentru societate si au fost internate intr-un spital de boli psihice, unde metodele de securitate erau foarte drastice. Aici, alaturi de maniaci, psihopati si dementi, fetele petrec 14 ani din viata lor, timp in care sunt despartite si se intalnesc numai conform unui orar bine stabilit.

Aici, in spitalul Broadmoor, fetele comunicau prin biletele cu singura lor prietena Marjorie Wallace si, chiar inainte sa fie mutate intr-o clinica, Jennifer a scris pe bilet Marjorie, noi am decis ca eu voi muri. Incidentul a fost trecut cu vederea, insa atunci cand au fost transferate, in autubuzul spitalului, Jennifer si-a lasat capul pe umarul surorii sale si a murit.

La autopsie s-a declarat ca Jennifer a murit de miocardie acuta, fara a se sti cauzele, insa partea stranie este ca sora sa June a scris ca au decis impreuna ca una din ele sa se sacrifice si sa moara, pentru ca cealalta sa inceapa sa vorbeasca si sa duca o viata normala.
Moartea lui Jennifer a ramas un mister pentru medici. Acestia nu si-au putut explica cum a ajuns o inima sanatoasa in stadiul acela de inflamare intr-un timp atat de scurt.
Geamana ramasa in viata, June, duce si astazi o viata normala. La scurt timp dupa moartea surorii sale, ea s-a integrat in societate, a inceput sa vorbeasca si are o viata obisnuita, exact asa cum planuise impreuna cu sora sa. Alti gemeni, din Ohio, au fost separati atunci cand s-au nascut si dati spre adoptie la doua familii diferite, care nu au avut ocazia sa se intalneasca si nici nu au luat vreodata legatura. Mai tarziu, circumstantele au facut ca cei doi gemeni sa se intalneasca. Amandoi primisera de la familiile adoptive numele de James, si coincidentele nu se opresc aici. Fiecare era casatorit cu o femeie pe nume Linda si fiecare avea cate un baiat cu numele Alan.

2.Transplant de creier

Un transplant de creier sau transplant de întreg organism este o procedură în care creierul unui organism este transplantat în corpul altui organism. Este o procedură distinctă de transplantul de cap, care implică transferarea întregului cap către un corp nou, spre deosebire de creier. Teoretic, o persoană cu insuficiență organică avansată ar putea primi un corp nou și funcțional, păstrând în același timp propria lor personalitate, amintiri și conștiință printr-o astfel de procedură.

 1.Lista cu persoane disparute

Aceasta este o listă a persoanelor care au dispărut în mod misterios și a oamenilor a căror locație actuală este necunoscută sau a căror moarte nu sunt fundamentate, precum și câteva cazuri de persoane ale căror dispariții erau notabile și care au rămas inexplicabile pentru o lungă perioadă de timp, dar în cele din urmă au fost explicate, Sau corpul găsit. Mulți oameni care dispar sunt în cele din urmă declarați morți prin absenta.

 

Reclame

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Camelia spune:

    Multe lucruri incredibile și ciudate ne poate arăta internetul, haha.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s